Fragul de padure (Fragaria vesca) este o specie erbacee perena, cu o inaltime de pana la 25 cm, cu frunzele asezate la baza, sub forma de rozeta, cu numerosi stoiono. 470 people follow this.
Fragul de padure (Fragaria vesca) este o specie erbacee perena, cu o inaltime de pana la 25 cm, cu frunzele asezate la baza, sub forma de rozeta, cu numerosi stoiono.
Înainte trebuie testat, pentru a nu fi cumva alergici. Zapraszam po więcej na LIvy! Fructele de pădure reprezintă fructe mici, rotunde, viu colorate, dulci sau acrișoare, cu semințe și comestibile. Consumul de fructe de padure poate preveni unele forme de cancer (de colon, de stomac) datorita fibrelor alimentare. Este util în diaree chiar şi cronică. Se consumă în timpul zilei în toate afecţiunile biliare, cancer, boli de ficat, gută, tensiune arterială, boli de inimă, etc.Atenţie la faptul că unii sunt alergici la acest produs. Page Transparency See More. Fragul este renumit pentru gustul deosebit de parfumat al fructelor mici, asemănătoare cu căpșunul. in fiecare an adaugandu-se plantute noi la covorasul de fragute. Fragul este una dintre cele mai neinsemnate, umile plante, insa fructele lor sunt printre cele mai aromate, mai gustoase si mai parfumate. Bogate in antioxidanti, ele au numeroase proprietati benefice pentru organism, contribuind la fortifierea imunitatii si la combaterea unei liste lungi de afectiuni. In pulpa se afla infipte adevaratele fructe, cu aspect de … Se strecoară după trecerea acestei perioade şi se dau câte 4 linguriţe pe zi diluate cu 100 ml apă. Printre cele mai comune fructe de pădure se numără zmeura, afinele, murele, coacăzele, etc.. Prelucrare. Proprietati ornamentale: Fragul de padureeste o planta perena, cu tulpini stolonifere si scapiforme (tupini florifere nefoliate) cu crestere compacta, ce ajunge la inaltimi de 7-20 cm si o intindere de 20-30 cm. Gută- Se fac cure de fragi cu câte 500 g fructe proaspete pe zi, minimum 12 zile. Frecarea pistruilor cu suv de fragi, poate duce la disparitia acestora.Datorita efectului diuretic, fructele favorizeaza eliminarea toxinelor din organism, fiind utile si in tratamentul eczemelor si a altor afectiuni dermatologice.Frunzele contin tanin elagic, alcool triterpenic, cvercetina, cvercitrina si citrol, acid silicic, saruri minerale, ulei esential, zaharuri si vitamina C.Fragii sunt recomandati pentru tratarea gutei, litiazei renale, blocajelor sistemului venei porte, precum si afectiunilor ficatului si splinei.Fructele contin proteine, hidrati de carbon, saruri de potasiu, fosfor, sodiu, calciu, fier, substante uleioase, acid salicilic, acid citric, vitamina C si vitaminele A, B1 si B2. Diaree- se pun 375 g de frunze de fragi la 1250 ml alcool de 70 de grade. Page created - May 28, 2015. Fructele sunt carnoase si zemoase, la inceput verzi, iar pe masura ce se coc devin tot mai rosii.